# If an XTV costs 2400 and it's 25% off would the new total plus tax(0.0925)be 1,966.50?

If lime green tack costs 300 and it's 40% off would the discount plus tax(0.0925) be 196.65?

If a Rhino 660 costs 9000 and it is now 20% off would the new total plus tax(0.0925) be 7866?

If clothing was 25 and is 15% off would the new total plus tax be 26.97?

No on the last one.

25*.85*1.0925

thanks I got 23.22 on it when I worked it out again. I'm not sure what I did wrong but anyways thanks.

## To calculate the new total price plus tax after a discount, you need to follow these steps:

1. Calculate the discount amount by multiplying the original price by the discount percentage.

- For example, if an XTV costs $2400 and it's 25% off, the discount amount would be: $2400 * 0.25 = $600.

2. Subtract the discount amount from the original price to get the discounted price.

- Using the previous example, the discounted price would be: $2400 - $600 = $1800.

3. Add the tax amount by multiplying the discounted price by the tax rate.

- Continuing with the example, if the tax rate is 9.25% (0.0925), the tax amount would be: $1800 * 0.0925 = $166.50.

4. Finally, add the discounted price and the tax amount to get the new total price plus tax.

- In this case, the new total price plus tax would be: $1800 + $166.50 = $1966.50.

Therefore, your initial calculation for the first question is correct.

You can follow the same steps for the remaining questions:

- For the lime green tack example:

Discount amount: $300 * 0.40 = $120

Discounted price: $300 - $120 = $180

Tax amount: $180 * 0.0925 = $16.65

New total price plus tax: $180 + $16.65 = $196.65

- For the Rhino 660 example:

Discount amount: $9000 * 0.20 = $1800

Discounted price: $9000 - $1800 = $7200

Tax amount: $7200 * 0.0925 = $666

New total price plus tax: $7200 + $666 = $7866

- For the clothing example (corrected calculation):

Discount amount: $25 * 0.15 = $3.75

Discounted price: $25 - $3.75 = $21.25

Tax amount: $21.25 * 0.0925 = $1.96

New total price plus tax: $21.25 + $1.96 = $23.21

Therefore, your revised calculation for the last question is correct.