# the______is the running total of the data that has been recorded.

## subtotal

## subtotal

## The missing word in your question is "cumulative." The cumulative is the running total of the data that has been recorded. It is used to keep track of the accumulated sum or quantity of something over a period of time or a series of events.

To calculate the cumulative, you need to add up the values of the data in sequential order. If you have a list of numbers, you start with the first number and add it to zero to get the cumulative for that number. Then, you add the second number to the cumulative of the first number to get the cumulative for the second number. This process is repeated for each subsequent number in the list.

For example, let's say you have a series of daily sales data for a week: $100, $50, $80, $120, $90, $110, and $70. To calculate the cumulative sales each day, you would start with zero and add the sales for each day:

Day 1: $100

Day 2: $100 + $50 = $150

Day 3: $150 + $80 = $230

Day 4: $230 + $120 = $350

Day 5: $350 + $90 = $440

Day 6: $440 + $110 = $550

Day 7: $550 + $70 = $620

So, the cumulative sales after each day would be $100, $150, $230, $350, $440, $550, and $620.

## I think it might be "subtotatl".

Check the vocab list in your book if there is one.