# Kara spent a total of $8.75 on 5 pens and a packet of paper. If the packet of paper cost $3.95, how much did each pen cost?

Choices:

Each pen cost $0.96

Each pen cost $1.20.

Each pen cost $1.75

Each pen cost $4.80.

2. A family purchased t-shirts for a family reunioin. They paid a total of $154 for 8 adult shirts and 15 child shirts. The price of a child shirt was three-fourths the price of an adult shirt. How much was the price of an adult shirt?

Choices:

An adult shirt cost $12.

An adult shirt cost $8.

An adult shirt cost $10.67.

An adult shirt cost $6.70.

3. The three angles in the triangle shown below are labeled M, N, and P. The sum of the interior angle measures of a triangle is 180 degrees.

Angle N is n degrees.

Angle P is two times the measure of angle N.

Angle M is 54 degrees.

Find the value of n.

CHoices:

n=60

n=78

n=42

n=63

## I gave you the equations that you need to solve to answer the questions.

It should have been obvious what the variables represented.

## 1. To find out how much each pen cost, we need to subtract the cost of the packet of paper from the total cost.

Total cost - Cost of packet of paper = Cost of pens

$8.75 - $3.95 = $4.80

Therefore, each pen cost $4.80.

So the correct choice is: Each pen cost $4.80.

2. Let's assume the price of an adult shirt is x dollars.

Price of a child shirt = (3/4) * Price of an adult shirt = (3/4) * x

Total cost = (Price of adult shirts * Number of adult shirts) + (Price of child shirts * Number of child shirts)

$154 = (x * 8) + ((3/4) * x * 15)

Simplifying the equation, we have:

154 = 8x + (45/4)x

Multiply through by 4 to remove the fraction:

616 = 32x + 45x

Combine like terms:

616 = 77x

Divide both sides by 77:

x = 8

Therefore, the price of an adult shirt is $8.

So the correct choice is: An adult shirt cost $8.

3. We are given the measure of angle M as 54 degrees.

Angle P is two times the measure of angle N:

Angle P = 2n

The sum of the angles in a triangle is 180 degrees:

Angle M + Angle N + Angle P = 180

Substituting the given values and expressing Angle N and Angle P in terms of n:

54 + n + 2n = 180

Collect like terms:

3n + 54 = 180

Subtract 54 from both sides:

3n = 126

Divide both sides by 3:

n = 42

Therefore, the value of n is 42.

So the correct choice is: n = 42.

## 1. To find out how much each pen cost, we need to subtract the cost of the packet of paper from the total cost. So, the total cost of the pens is $8.75 - $3.95 = $4.80. Since there are 5 pens, we divide the total cost by 5 to find out the cost of each pen. Therefore, each pen cost $4.80 / 5 = $0.96.

Therefore, the correct choice is: Each pen cost $0.96.

2. Let's first assume the price of an adult shirt as "x". According to the given information, the price of a child shirt is three-fourths the price of an adult shirt. So, the price of a child shirt is (3/4)x.

The family purchased 8 adult shirts and 15 child shirts, so we can set up the equation:

8x + 15(3/4)x = $154

Simplifying the equation, we get:

8x + 45/4 x = $154

Multiplying through by 4 to eliminate the fraction, we get:

32x + 45x = $616

Combining like terms, we get:

77x = $616

Dividing both sides of the equation by 77, we get:

x = $616 / 77 = $8

Therefore, the price of an adult shirt is $8.

Therefore, the correct choice is: An adult shirt cost $8.

3. Let's solve for the value of n by using the information given. We know that the sum of the interior angles of a triangle is 180 degrees.

Angle P is two times the measure of angle N, so we can write it as P = 2N.

Angle M is given as 54 degrees.

To find the value of n, we need to find the measure of angle N. We can substitute the values into the equation:

Angle N + Angle P + Angle M = 180 degrees.

n + 2n + 54 = 180

Combining like terms, we get:

3n + 54 = 180

Subtracting 54 from both sides of the equation, we get:

3n = 180 - 54 = 126

Dividing both sides of the equation by 3, we get:

n = 126 / 3 = 42

Therefore, the value of n is 42.

Therefore, the correct choice is: n = 42.