# Perfume is sold in two different sizes of bottle

The 80ml bottle is priced at £55

The 50ml bottle is usually priced at £45, but is on special offer

If you buy one 50ml bottle of perfume, you get a second for half price

By calculating the price per ml determine which offer is the best value for money, the 80ml bottle or the two 50ml bottles

You must show your working.

Thank you.

## unit price £55 80 ml = 68.75 cents ml

unit price = £67.50/100 = 67.50 cents/ml

£67.50÷100= 0.675

the two 50ml bottles are the best value for money.

copy and paste that on m4ths w4tch

## For the first bottle:

£55÷80= 0.6875

For the second bottle(s):

Since we're working out the price for two bottles, add the millilitres together. So:

50ml + 50ml = 100ml

Then add the prices together, considering the special offer.

The first bottle is at £45. The second is half price so, £45÷2= £22.50

Add the two together: £45 + £22.50= £67.50

Continue as normal, with the price divided by the amount:

£67.50÷100= 0.675

Now, the price of the first bottle per ml was 0.6875. The price for the second bottles was 0.675 altogether. The smaller number is the cheapest price, meaning it is the best buy. 0.675 is smaller than 0.6875

So, the two 50ml bottles are the better buy.

(The answer Reiny gave was correct but I thought it would be better to give reasons for each step to avoid confusion)

## that answer gave 2/3 marks. is there something missing?

## Thanks for this answer

## thanks Foster it was correct

## You need to add a better conclusion and show the working. Thank you I sat there for two hours until I found ur answer. XX

## thank u jo that works very well

## *lowers defence and special defence*

## 80ml = £62.50 or 0.78125p/ml

100ml =£75 or 0.75p/ml

Therefore the two 50ml bottles are better value for money than the 80ml bottle