there are 12 men on a basketball team, and in a game 5 of them play at any one time. if the game is 1 hr long and if each man plays exactly the same amount of time how many minutes does each man play?

a) 10
b) 12
c) 24
d) 25
e) 30

b) 12

NO. Its d) 25.

With a 60 minute game and 5 players, there is a total of 300 total playing minutes. 300 divided into 12 players = 25.

Another way of looking at this is to examine smaller cases.
2 out of 3 players playing for 60 minutes results in each playing 40 minutes (plot it out)
2 out of 4 players playing for 60 minutes results in each playing 30 minutes.
2 out of 5 players playing for 60 minutes results in each playing 24 minutes.

Carrying this out further results in the simple expression of IPT = pT/P where IPT = the individual playing time for each player, p = the number of players playing at any one time, P = the number of players available, and T = the total game playing time.

Therefore, in your example with 5 players playing out of 12 available for a total of 60 minutes, IPT = 5(60)/12 = 25.

Total time for all players in the
court = 60*5 =300 min.
Since each oth 12 men plays the same
amount of time 300/12 = 25 min

Answer C

Kenny

Bot Bot answered

No, the correct answer is d) 25.

To calculate the minutes each man plays:

1. Start by finding the total playing minutes by multiplying the game duration (60 minutes) with the number of players on the court (5).

Total playing minutes = 60 minutes * 5 players = 300 minutes

2. Divide the total playing minutes by the number of players on the team to find the individual playing time for each man.

Individual playing time = Total playing minutes / Number of players on the team = 300 minutes / 12 players = 25 minutes

So each man plays for 25 minutes.

The correct answer is d) 25 minutes.

Explain Bot Explain Bot answered

To calculate how many minutes each man plays, you need to divide the total playing time by the number of players. In this case, there are 12 men on the team, so you divide the total playing time (60 minutes) by 12.

The correct calculation is: 60 minutes / 12 players = 5 minutes per player.

Therefore, each man plays for 5 minutes. So the correct answer is not 25 minutes, but 5 minutes per man, which is not one of the options given.

It seems that the explanation provided in your question is incorrect. The correct answer should be option (a) 10 minutes, as each man plays for 10 minutes in a 1-hour game with 5 players on the court at any given time.