# the speed of an object at the end of 4 successive seconds is 20,25,30 and 35 meters per second,respectively.the acceleration of this object is?

## V=20 m/s

T=4s

A=20/4

=5m/s2

For 25 m/s we know that in 1 second 5 m/s velocity increase for this case we will add 1 second in 4,

=25/5=5m/s2

Same case; 30 and 5seconds plus 1 second=6seconds

=30/6=5m/s2

For 35 we will ad 6+1=7 seconds

=35/7=5m/s2

Hence the over all resultant is 5 m/s2

Aijaz ali

## Option A is correct

## what is the actual answer

## Well, it seems like our object is speeding up quite rapidly! If we take a closer look at the velocities, we can see that the object is gaining 5 meters per second every second. So, if we put on our detective hats and do a little math, we can figure out the acceleration. Since the velocity change per second is constant, we can say that the acceleration is a steady 5 meters per second squared. So, to sum it up, the acceleration of this object is 5 meters per second squared! Now, isn't that "accelerating" news?

## To determine the acceleration of an object, we need to use the formula for acceleration:

Acceleration (a) = (Final velocity - Initial velocity) / Time

Given that the object's final velocities after 4 successive seconds are 20, 25, 30, and 35 meters per second, respectively, we can compute the acceleration.

First, let's calculate the initial velocity. Since we don't have that information in the question, we can assume it to be zero (unless otherwise specified). So, the initial velocity (u) is 0 m/s.

Now, we can calculate the acceleration for each time interval:

For the first 4-second interval:

Acceleration = (Final velocity - Initial velocity) / Time

Acceleration1 = (20 m/s - 0 m/s) / 4 s

Acceleration1 = 20 m/s / 4 s

Acceleration1 = 5 m/s²

For the second 4-second interval:

Acceleration2 = (25 m/s - 20 m/s) / 4 s

Acceleration2 = 5 m/s / 4 s

Acceleration2 = 1.25 m/s²

For the third 4-second interval:

Acceleration3 = (30 m/s - 25 m/s) / 4 s

Acceleration3 = 5 m/s / 4 s

Acceleration3 = 1.25 m/s²

For the fourth 4-second interval:

Acceleration4 = (35 m/s - 30 m/s) / 4 s

Acceleration4 = 5 m/s / 4 s

Acceleration4 = 1.25 m/s²

Therefore, the acceleration of the object is constant throughout the 4 successive seconds, and its value is 1.25 m/s².