# A manufacturer of ice skates offered a chain discount of 7/5/1. Bobby’s Sport Shop ordered 30 pairs of skates that had a list price of $925. What was the amount Bobby had to pay for the goods?

## To find the amount Bobby had to pay for the goods, we need to calculate the final price after the chain discount.

A chain discount of 7/5/1 means that there are three successive discounts applied to the list price. Let's break it down:

1. The first discount is 7%. To calculate this discount, we multiply the list price by 1 - 7% (or 0.07).

Discounted price after the first discount = $925 * (1 - 0.07) = $925 * 0.93 = $859.25.

2. The second discount is 5%. To calculate this discount, we multiply the price after the first discount by 1 - 5% (or 0.05).

Discounted price after the second discount = $859.25 * (1 - 0.05) = $859.25 * 0.95 = $816.29.

3. The third discount is 1%. To calculate this discount, we multiply the price after the second discount by 1 - 1% (or 0.01).

Discounted price after the third discount = $816.29 * (1 - 0.01) = $816.29 * 0.99 = $808.13.

Therefore, Bobby had to pay $808.13 for the 30 pairs of skates.