Ask questions and get helpful answers.

1. The Center, your business, is located within a two-minute walk of the main bus station, and is a fifteen-minute ride away from the local Go-train station. (ANSWER: Strength)

2. Your location has a competition standard swimming pool; although it has no wave machines or whirlpool equipment as do competing local facilities. (ANSWER: Threat)
3. Your business is located next to one of the largest shopping centers in Cleveland. (ANSWER: Strength)
4. Your business is one of the oldest centers in the area and needs some cosmetic attention. (ANSWER: Weakness)
5. Due to an increase in disposable income in the area over the last six years, local residents have more money to spend on entertainment activities. (ANSWER: Opportunity)
6.There has been a substantial decrease in the birth rate over the last ten years in the area which affects your customers/target market. (ANSWER: Threat)
7. In general people are living longer and there are more local residents aged over fifty-five now than ever before which is a benefit for your business. (ANSWER: Opportunity)
8. After a heated argument with the manager of a competing Entertainment Center, the leader of a respected local scuba club is looking for a new venue. (location) (ANSWER: Opportunity)
9. The local authority is considering privatizing all local entertainment centers by the year 2007. (It will no longer be owned by the Town of Cleveland which allows for less control from the local government) (ANSWER: Opportunity)
10. Press releases have just been issued to confirm that Armstrong Entertainment Center (your business) is the first center in the area to be awarded quality assurance standard ISO 9002. (ANSWER: Strength)
11. A private joke between staff states that if you want a day-off from work that you should order a lunch from the Center's cafe, which has never made a profit. Which element of the SWOT is the Center experiencing? (ANSWER: Weakness)
12. The Center has been offered the latest sporting craze. Which element of SWOT is The Center experiencing? (ANSWER: Strength)
13. Armstrong Entertainment Center, your business, has received a grant to fit special ramps and changing rooms to accommodate the local disabled. (ANSWER: Strength)
14.It is widely acknowledged that the Cleveland, your competitor, has the best-trained and most respected staff of all of the Centers in Chesham Region. (ANSWER: Threat)

@2.xx.nuni
PS for connexus students that should help
Date August 23rd, 2022

  1. 👍
  2. 👎
  3. 👁
  4. ℹ️
  5. 🚩

Answer this Question

Related Questions

Still need help?

You can ask a new question or browse existing questions.