Ask questions and get helpful answers.

1. Which textile technique do quilters use to craft blankets?

A. weaving
B. knitting **
C. stitchery **
D. cross-stitching
I think B or C
2. Native American weavers often depicted abstract patterns that represented which of the following?
A. friendship
B. discovery **
C. power
D. nature
3. How did plastic revolutionize the art of furniture design?
A. Designers could create works that were soft and colorful
B. Designers could create works that were sturdy and moldable **
C. Designers could create works that were patterned and sturdy
D. Designers could create works that were firm and colorful
4. A furniture designer creates a table with a circular design that shows up on all four corners. This artist has used which element of art in his work?
A. asymmetry **
B. repetition
C. color
D. transformation
5. Illuminated letters were most often used to illustrate which type of text?
A. mythical texts **
B. medical texts
C. Scholarly texts
D. Religious texts
6. Rather than illustrate exactly what is written, which of the following did Maurice Sendak recommend?
A. creating drawings that help the reader understand the text **
B. creating drawings that are objective and unbiased
C. creating drawing that are always in the same style
D. creating drawings that reveal the next stages in the story
7. Illuminated letters sent a visual message that communicated the content of the text. Which portion of the fifteenth-century population benefitted most from illuminated letters?
A. the wealthy
B. the monks
C. the scholars
D. the illiterate **
8. Nineteenth-century sculptor Cordier also created busts of other African men and women in addition to African Venus. Which of the following was most likely his source of inspiration?
A. interest in the African form
B. promoting human justice **
C. promoting the importance of slavery
D. interest in using bronze to sculpt **
I think B or D
9. Why were artists such as Alfred Jacob Miller and Jean-Francois Millet motivated to paint normal, everyday events?
A. to vent about frustrating events
B. to show off their illustration techniques
C. to celebrate the beauty of simplicity **
D. to express irritation with simplicity
10. How did many twentieth-century artists respond to the extravagant furniture designs popular in the sixteenth-nineteenth centuries?
A. by designing country-inspired pieces
B. by designing extravagant, detailed pieces
C. by designing asymmetrical, detailed pieces
D. by designing simple, clean pieces **

Please check my answers. Thanks in advance! Anyone looking for answers to these questions, don't take my answers as the official answer. I'm just trying to check my work. Good luck to you!

  1. 👍
  2. 👎
  3. 👁
  4. ℹ️
  5. 🚩

6 answers

  1. Some of them might be wrong for you so I'm not gonna put just the letters I'll give the sentences as well. Good Luck!
    Unit 5 Lesson 4 Finding inspiration: artistic motivation Art

    1. Which textile technique do quilters use to craft blankets? Answer: Stitchery also letter (c)

    2.Native American weavers often depicted abstract patterns that represented which of the following? Answer: Nature also letter (d)

    3. How did plastic revolutionize the art of furniture design? Answer: Designers could create works that were sturdy and moladable also letter (b)

    4. A furniture designer creates a table with a circular design that shows up on all four corners. This artist has used which element of art in his work? Answer: Repetition also letter (b)

    5. I(i)lluminated letters were most often used to illustrate which type of text? Answer: Religious texts also letter (d)

    6. Rather than illustrate exactly what is written, which of the following did Maurice Sendak recommend? Answer: Creating drawings that help the reader understand also letter (a)

    7. Illuminated letter sent a visual message that communicated the content of the text. Which portion of the fiftheenth-century population benefitted most from illuminated letters? Answer: The illiterate also letter (d)

    8. Nineteenth-century sculptor Cordier also created busts of other African mean and women in addition to African Venus. Which of the following was most likely his source of inspiration? Answer: Promoting human justice also letter (b)

    9. Why were artists such as Alfred Jacob Miller and Jean-Francois Millet motivated to paint normal, everyday events? Answer: To celebrate the beauty of simplicity also letter (c)

    10. How did many twentieth-century artists respond to the extravagant furniture designs popular in the sixteenth-nineteenth centuries? Answer: By designing simple, clean pieces also letter (d)

    Hope you like the answers if some are wrong please let me know and I will try and fix it.

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  2. 1) C
    2) D
    3) B
    4) B
    5) D
    6) A
    7) D
    8) B
    9) C
    10) D

    100% CORRECT I PROMISE (Tan <3 is also correct)

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  3. Tan <3 is right! 100%!!

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  4. OMG real answers (promise) IS 100% CORRECT. THANK YOU!!!!!

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  5. Tan<3 thank you i got 100%

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  6. 3, 6, 9, 10 are right.

    The others are wrong.

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
    👤
    Ms. Sue

Answer this Question

Related Questions

Still need help?

You can ask a new question or browse existing questions.