Ask questions and get helpful answers.

1. What is the difference between a scientific theory and a scientific law?

A) A scientific theory describes a pattern of observations, while a scientific law is an educated guess based on observation.
B) A scientific theory is based on a few experiments, while a scientific law is based on many experiments.
C) A scientific theory is an explanation that best fits a pattern of observations, while a scientific law is an accepted statement that describes a consistently observed pattern.
D) A scientific theory is a law of nature and does not change, while a scientific law is modified when new evidence is found.

I have found many multiple answers, but I think the right answer is C.

Am I correct? Thank you!

  1. 👍
  2. 👎
  3. 👁
  4. ℹ️
  5. 🚩
22 answers
  1. I agree.

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
    👤
    Ms. Sue
  2. bbc, you shouldn’t even be here to cheat. i am here to check my answers. if the school finds out who you are, you will be removed from the school.

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  3. You are right

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  4. A scientific theory can be proven wrong and a scientific law can not be.

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  5. Immmm cheeeattingggg

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  6. Yea I agree

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  7. nobody carres!!. nobody carres!!. noboycaresnobodcaresnobodycares

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  8. does anybody have the actual answers for people who are trying to cheat like me!

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  9. Lesson 14: Introduction to Science Unit Test
    Science 8 A Unit 1: Introduction to Science
    1.A
    2.C
    3.C
    4.D
    5.D
    6.B
    7.B
    8.D
    9.C
    10.A
    11.C
    12.C
    13.D
    14. Skeptical
    15. inference
    16. invention
    I got a 100%

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  10. 1. A scientific theory is an explanation
    2. A scientific law is an observation

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  11. i need answers for 6th grade not 8th

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  12. I do be cheating on my tests tho- LOL

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  13. Just here to say this:
    "your loved, dear u3u"

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  14. Teachers always tell us to use our resources and that is simply what I’m doing

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  15. What the hell you talking about, whyareyoucheating? You said you come here to check your answers, well that's exactly what he's doing, he checking to see if what he has is correct, get out of here you hypocrite.

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  16. immmmmcheatttungggg

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  17. I need the answer to 1.7.4 - Practice: Introduction to Science Unit Review Practice it's 14 questions

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  18. It's not cheating - IM FjDUCING SCREAMING YOURE SO RIGHT PLEASE FYAHHAHAS

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  19. No need to yell or curse, @stanredvelvetlol

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  20. These are the answers for 6 A, Unit 4, lesion 2 quick check

    1.correlation
    2.Intruding objects are older than the law of inclusion
    3.both areas were covered in seawater at some time
    4.Law of superposition
    I wrote these after I took it so they should work 100%.

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  21. omg dont get mad at cheaters i agree this is a rescores but it helps when ur teacher says you can use it and on sep 23 its my b-day lol anyways no one asked-_-

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩
  22. rescores* bru -__-

    1. 👍
    2. 👎
    3. ℹ️
    4. 🚩

Answer this Question

Similar Questions

  1. science

    Examine the situation. Gregor Mendel wondered how traits were inherited, but the technology to study genes was unknown. By crossing pea plants and observing their traits, he concluded that the traits of living organisms are controlled by structures called

  2. Science

    Which of the following best describes a scientific theory? A.A scientific theory is a rule of nature that can never be changed. B.A scientific theory is an educatrd guess about the possible results of an experiment. C.A scientific theory is a description

  3. Science

    Which options correctly identify a feature of a scientific report that would suggest the report reflects scientific thinking? (Select all that apply) 1. describes how the hypothesis was verified 2. contains arguments that use the data collected 3. shows

  4. Math

    1. Write 6 x 10^4 in standard form. A. 600 B. 6,000 C. 60,000 D. 600,000 2. write 2.3 x 10^3 in standard form. A. 230 B. 2,300 C. 23,000 D. 230,000 3. Write 968,000 in scientific notation. A. 968 x 10^3 B. 9.68 x 10^2 C. 9.68 x 10^4 D. 9.68 x 10^5 4. write

  5. psychology

    Hi I need help with my homework, I wrote down my answers, just need you to check if their right. Thanks 1. which of the following is not a goal of psychology? A. Measurement **** B.Prediction. C. Control D. Intellectualism 2. psychologists need to decide

  6. Science

    Why is the use of the inquiry process a practical way to approach science? 5 points My Answer: The inquiry process is a practical way to approach science because the inquiry process begins by asking questions and moving on from there. In science it is

  7. Pyhsical Science

    Which of the following statements is true about scientific theories? A. Scientific theories become scientific laws. B. Scientific theories are never proven. C. Scientific theories become hypotheses. D. Scientific theories summarize patterns found in

  8. american history

    What was important about the scientific innovations discovered under the rule of Prince Henry the Navigator? A. Prince Henry the Navigator provided Columbus with the funding he needed to build the most innovative ships in Europe. B. The famous discoveries

  9. Science

    What features would suggest that a sample of scientific writing reflects scientific thinking? (Select all that apply) A. Shows evidence of inductive reasoning B. Makes arguments based on empirical data C. Shows evidence of deductive reasoning D. Makes an

  10. Science

    Explain what the difference is between a scientific law and a scientific theory. My answer: A scientific theory predicts why something might happen and when more information goes into the theory it can better predict. But a law is something that no matter

Still need help?

You can ask a new question or browse existing questions.